Πώς η Γλυφάδα κατάφερε να πληρώσει 9,5 εκατομμύρια, να χαρίσει το 47% των εισπράξεων σε ιδιώτες και να εγκλωβίσει τους δημότες της — Την ώρα που στο Ελληνικό – Αργυρούπολη δεν έδωσαν ούτε ευρώ σε εργολάβους!
Το νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στη Γλυφάδα δεν είναι απλώς μια κυκλοφοριακή αποτυχία, αλλά ένα απροκάλυπτο οικονομικό σκάνδαλο πρώτου μεγέθους.
Η δημοτική αρχή Γλυφάδας υπέγραψε μια προκλητική σύμβαση ύψους 9.550.828,97 ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.), εκχωρώντας παράλληλα το εξωφρενικό 47% των ακαθάριστων εισπράξεων σε ιδιωτική κοινοπραξία! Με απλά λόγια, σχεδόν 1 στα 2 ευρώ που θα βγαίνει από τις τσέπες των δημοτών και των επισκεπτών θα πηγαίνει κατευθείαν στο παντελόνι των εργολάβων.
Σαν να μην έφτανε το ξεπούλημα των δημοτικών εσόδων, η πόλη τεμαχίστηκε σε 6 ζώνες, μετατρέποντας τους δημότες σε «ομήρους»: όποιος παρκάρει δυο δρόμους πιο κάτω από το σπίτι σου, εκτός της ζώνης του, αντιμετωπίζεται ως ξένος και χαρατσώνεται κανονικά!
Η σύγκριση με το Ελληνικό – Αργυρούπολη βγάζει μάτι: Στον γειτονικό Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης απέδειξαν τι σημαίνει σεβασμός στο δημόσιο χρήμα. Δεν έδωσαν εκατομμύρια σε ιδιώτες, δεν χάρισαν ποσοστά εισπράξεων σε εργολάβους και δεν χαράτσωσαν τους δημότες τους. Έστησαν ένα ψηφιακό σύστημα ως δωρεάν δημοτική παροχή, με δωρεάν κάρτες κατοίκων και προστασία των γειτονιών.
Γιατί η Γλυφάδα επέλεξε να χρεωθεί 9,5 εκατομμύρια και να χαρίσει το 47% των εσόδων της σε ιδιωτικές εταιρείες, όταν δίπλα το σύστημα λειτούργησε δωρεάν χωρίς να πλουτίσει κανένας ιδιώτης; Η δημοτική αρχή οφείλει άμεσα καθαρές απαντήσεις.
Διαβάστε σχόλιο δημότη κάτω από την ανάρτηση του λογαριασμού του Δήμου Γλυφάδας στο Facebook:
Η εταιρεία που κέρδισε τη σύμβαση σίγουρα πανηγυρίζει: 9.550.828,97 ευρώ συν Φ.Π.Α., συν 47% επί των εισπράξεων από τα τέλη στάθμευσης! Κοινώς: από κάθε ευρώ που θα πληρώνουμε οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Γλυφάδας, το μισό θα πηγαίνει στον ιδιώτη, μια εταιρεία με 20 υπαλλήλους! Τι πρέπει να παραδώσουν; Τον «απαραίτητο εξοπλισμό», τη σήμανση, την «ανάπτυξη εφαρμογής (app)» και ψηφιακών συστημάτων για την πληρωμή και τον έλεγχο της στάθμευσης. Κοινώς: τις γραμμούλες στην άσφαλτο, ένα app να εντοπίζει τη θέση και να πληρώνουμε (με τα κινητά μας φυσικά) κι άλλο ένα app, που θα τρέχει σε τάμπλετ φαντάζομαι, για να κόβει κλήσεις σε παραβάτες η δημοτική αστυνομία (σιγά μην κάνει ο ιδιώτης τον έλεγχο). Ουάου, τρελό έργο θα προσφέρουν, πώς θα το κάνουν όλο αυτό; Διάρκεια σύμβασης: 8,5 χρόνια. Άψογα.
Για περισσότερα τέτοια σχόλια εδώ.