Bensinpriset högsta någonsin

Frankrikes bensinpriser har nu kommit på en ”all time high” nivå med historiskt höga priser
Genomsnittspriset för  en liter blyfri bensin 95 är 1.5563 euros och Super blyfri ligger på 98 1.5954 euros. Men vissa enskilda bensinstationer kan ta 0.20 euros mer.
På Télématin frukost tv-show rapporterades en bensinstation i Paris ta 1,82 euros för en liter Super 98, det sägs vara det högsta priset i huvudstaden. Nedgången i värdet på euron får nu ta på sig skulden för de höga priserna tillsammans med spänningarna i Iran och Nigeria . Råoljepriserna har fallit sedan förra gången bensinpriset stod i  topp 2008, men värdet av euron har också rasat. Brents råoljepris kostar på marknaden idag $ 110 per fat på Londonbörsen, mycket mindre än på 2008 då toppnoteringen låg på $ 150 per fat.
För att hitta den billigaste bensinen i din region,gå in på Prix Carburants hemsida http://www.prix-carburants.gouv.fr/