Franska feminister vill förbjuda Mademoiselle

Franska feminister anser att termen Mademoiselle är sexistiskt och nedlåtande. Därför kräver man  ett avskaffande av  termen från alla officiella dokument.

Två feministiska grupper i Frankrike, ”Les Chiennes de Garde” och ”Osez le Feminisme”  hävdade att begreppet, som är den galliska motsvarigheten till ”miss”, bör tas bort från det franska språket, rapporter Daily Mail.

Grupperna inlett kampanjer för att ta bort termen  eftersom de menar att det inte bara det nedlåter kvinnor utan också stärker den  manlig machon, eftersom det härstammar från ordet ”oskuld”.  I det franska ordet används det för att komplettera en kvinna som är ung och attraktiv.

De två kampanjgrupperna kräver att kvinnor som stöder deras sak ska insistera på att kallas ”madame”, en term som används för att ange kvinnor över 30.

 

http://www.chiennesdegarde.com/