Fransk bilindustri ned i Juni

Bilförsäljningen sjönk med 12,6% i juni enligt släppta siffror för  handelsstatistik idag. Försäljningen för Renault sjönk med 29,3 procent.
Siffrorna som släppts av CCFA kommittén . Mätningen avser samma period förra året, CCFA uppskattar att antalet nya bilar som säljs kommer bli 210.236, .

Försäljningen av utlandstillverkare bilar sjönk med 5,1 procent. Försäljningen av franska tillverkarna minskade totalt med 17,9 procent, men försäljningen med PSA Peugeot Citroen sjönk med bara 8,2 procent.

I Renault gruppens försäljning minskade försäljningen under Renault namnet med 25,9 procent och under   Dacia namnet med 44,0 procent.

Renault skyller på brist på reservdelar för dieselmotorer utrustade till ”Clio”, ”Megane” och ”Scenic” modeller, som är ledande produkter för gruppen.

Totala försäljningen i Frankrike för de första sex månaderna ökade med 1,0 procent jämfört med siffran för samma period föregående år.

Chefen för CCFA, Patrick Blain, kommenterade att marknaden inte har kollapsat  och att  den franska marknaden håller på att stabiliseras till nivåer före  den ekonomiska krisen.