Rent badvatten på Rivieran

De Franska myndigheterna har lovat att upprätthålla och öka kvaliteten på havsvattnet runt stränderna på Rivieran  även om det redan bedöms ha en hög standard. Förra året fick Côte d’Azur toppbetyg för kvaliteten på dess stränder

Vattenprover tas nu från kustlinjen längs Côte d’Azur kontinuerligt och man kommer testa bakteriehalten varje vecka från början av juli till slutet av september. Hälsoministeriet kommer ha denna typ av konstant övervakning för att säkerställa kontinuerliga sanitära förhållanden och sänka hälsoriskerna för badgästerna.

Förra sommaren dick majoriteten av stränderna längs Alpes-Maritimes rangordningen klass A, vilket innebär att vattnet är  i toppskick. Endast tre stränder Opéra Beau-Rivage Paillon i Nice och Moure-Rouge i Cannes klassas som genomsnittliga då mindre spår av föroreningar hittats, som sannolikt orsakats av åskväder.

Utöver dessa tester har Nice-Ville idag också undertecknat ett kontrakt som gäller i fem år för att bevara och förbättra kvaliteten på marint liv, skydda och förbättra naturarvet.

Testresultaten kan ses på www.baignades.sante.gouv.fr