Fransk f.d. minister och borgmästare anklagad för våldtäkt

Foto GTFP

Den franska politikern Georges Tron  har åtalats för våldtäkt, meddelade  hans advokat i Onsdags. Anklagelserna kom från tre kvinnor som arbetade i stadshuset i Draveil, där han är borgmästare.
Tron är nu släppt mot borgen och riskerar upp till 20 års fängelse.

Han är en före detta fransk minister och borgmästare .Åtalet avser våldtäkt och en anklagelse om utövande av sexuellt våld på kvinnor som arbetar för honom vid stadshuset, meddelar åklagaren Marie-Suzanne Le Queau.

De brott som är straffbart med upp till 20 års fängelse. Tron som är  53 år  greps i Måndags efter anklagelserna om att han sexuellt våld kvinnor som arbetade i stadshuset i Draveil, söder om Paris, där han är borgmästare.

Två kvinnor som arbetade med honom på stadshuset har anklagat  Tron medan en tredje, en tidigare parlamentarisk medhjälpare, har framträtt som vittne och även anklagelser, men har inte gjort en formell anmälan.

Le Queau sade Tron hade förnekat brotten. Trons advokat Olivier Schnerb sade att i villkoren för frigivningen ingår att han inte får träffa någon av de som anklagat honom. Han sade Tron insisterade på att han är oskyldig och är övertygad om att han kommer att frikännas.  De två klagande hävdade att Tron tvingade dem att låta honom ge dem fot massage, samt blev påtvingade sexuella möten.