Sarkozy kommer dra tillbaka franska trupper från Afghanistan


Efter USA: s president Barack Obamas tillkännagivande av ett tillbakadragande av 33.000 amerikanska trupper i Afghanistan, meddelade även  Frankrikes president Nicolas Sarkozy att han kommer gradvis dra tillbaka sina styrkor. Detta i linje med den amerikanska strategin som aviserades av USA: s president Barack Obama på onsdagskvällen . Efter att ha talat med Obama, bekräftade Sarkozy och hans kabinett att Frankrike kommer behålla sitt fulla engagemang med sina allierade tillsammans med det afghanska folket för att genomföra  enligt uttalandet. Frankrike har för närvarande 4000 soldater i Afghanistan. 62 franska soldater har dött i uppdraget sedan slutet av 2001. Nio av dessa dödsfall har i år, vilket gör 2011 en av de dödligaste år för den franska militären i Afghanistan. Koalitionen väntas helt ha dragit tillbaka sina trupper från Afghanistan under sommaren 2014.