Ny lag tillåter Frankrike utvisa fler

FOTO;Wikimedia :Γιώργος Α. Παπανδρέου Πρωθυπουργός της Ελλάδας from Greece derivative work: Citron

FOTO;Wikimedia :Γιώργος Α. Παπανδρέου Πρωθυπουργός της Ελλάδας from Greece derivative work: Citron

En ny lag tillåter Frankrike att utvisa minst 28 000  illegala invandrare”, enligt Frankrikes  inrikesminister Claude Guéant. Dessutom ska takten på arbetskraftsinvandringen sänkas.
Den 11 maj antog Frankrikes parlament en ny invandringslag som har fått klartecken från landets författningsråd. Exakt hur utvisningarna ska gå till kommer att tillkännages inom några veckor, avslöjade minister Guéant.

ett skäl till den tuffare invandringspolitiken är att Frankrike har fler än 2,6 miljoner arbetslösa och 24 procent av utlänningarna som bor i Frankrike är arbetslösa.
EU-kommissionären Viviane Reding kritierade förra sommaren Frankrike när romska läger  förstördes och människorna skickades hem, ofta till Rumänien, hon  jämförde situationen med andra världskriget, hon bad dock om ursäkt för detta påstående senare.

Enligt Guéant gör den ekonomiska krisen att behovet att hämta in arbetskraft utifrån inte är lika stort som det var 2007, innan den ekonomiska nedgången, då den franska regeringen skapade nya möjligheter att ta in arbetskraftsinvandrare.Under 2010 tog Frankrike emot 20 000 människor som kom för att arbeta. Den siffran vill man nu minska.