FESTIVALER I SOMMAR – Jazz, klassisk musik, konst….

Nice- Nice Jazz Festival , 08 – 12 Juli

Den mest prestigefyllda jazzfestivalen i Europa, som pågår under fem dagar med utomhuskonserter, man kan vandra från en konsert till nästa medan man kan njuta av de vackra omgivningarna. Stora artister som Didier Lockwood, John Mclaughlan, Roberta Gambarini, Macy Gray, Dominique Fillon, Morcheeba, Al Jarreu, Kris Kristoffersson med flera finns på plats …

Fler supertrevliga festivaler i sommar nedan !

Bouches-du-Rhône, Istres- Les Nuits d’Istres , 03-12 JULI
I år har ”Estivales d’Istres” festivalen  komponerats som en  ”cocktail buffé” kokats av  Michelinguidens egen Chef Sébastien Richard, han är värd och har bjudit in stora artister som tillexempel den berömda franska humoristen Anne Roumanoff och den legendariska sångerskan Cindy Lauper!

Vaucluse, Avignon- Festival d’Avignon , 06-26 juli
Denna festuva ´l startade redan 1947, och är nu en av världens största festivaler och det äldsta i Frankrike. Här finns teatrar, skolor, gatufestligheter filmer, konstutställningar och konserter.

Alpes Maritimes, Vence- Les Nuits du Sud , 7 Juli – 6 Augusti
I år hålls deb 14: e upplagan och denna gång  med legendariska artister från hela världen: Yael Naim, Gotan Project, Magic System, Jehro, Afrocubism, Spanish Harlem Orchestra, och många fler.

Vaucluse, Orange- Chorégies d’Orange , 9 juli-2 augusti
Hålls i den fantastiska autentiska romerska teatern, festivalen är  perfekt för alla fans av klassisk musik. Det blir en stor rad konserter.

Var, Toulon-  Jazz à Toulon , 15-24 juli
Nu den 22 upplagan av denna stora fria Jazz Festival. det är 18 turnerande konserter i hela staden, som äger rum varje kväll på olika platser. Medverkande artister är bla de berömda Liz McComb, Rhoda Scott och Florens Fourcade.

Gers, Vic-Fezensac- Festival Tempo Latino , 28-31 juli
Hit vallfärdar alla musikälskare av latinsk musik. Hela byn är full och fylld med vilda rytmer av salsa, hiphop, flamenco och afro-kubansk musik! Fabulös utomhuskonsertsal. Artister i år är Willie Rosario, Ruben Blades, och Yuri Buenaventura.

Aquitaine, Bayonne-: Fetes de Bayonne , 27 juli – 31 juli
Denna festival pågår under fem hektiska dagar i den baskiska staden Bayonne. Över en miljon deltagare klädda i vitt och rött kommer varje år för att njuta av traditionell baskisk mat och musik, och att se tjurarna som rusar genom gatorna.

Gers, Marciac- Jazz i Marciac , 29 juli-15 augusti
Denna berömda jazzfestival har hållits ända sedan 1978. Den hålls i  Chapiteau i den medeltida och charmiga byn Marciac i Gascogne. I år kommer artister som Youn Sun Nah, Harold Lopez Nussa, och många andra. Gratis utomhuskonserter varje dag på stora torget.

Aude, Carcassonne: Festival de Carcassonne , 16 juni – 15augusti
En av de största årliga kulturevenemangen i Frankrike,  120 framträdanden med opera, dans, teater, klassisk och modern musik, fler än 80 av dessa är gratis. Här finns många legendariska artister som Texas, Ben Harper, Byran Ferry, Tom Jones, James Blunt, Supertramp, liksom Troupe de France, den franska humoristen Jamel Debbouze, Kungliga filharmonin Orchestra samt många andra.
Bouches-du-Rhône, Aix-en-Provence: Festival d’Aix-en-Provence , 5: e till 25. juli
En ​​av de klassiska festivalhöjdpunkterna i hela Europa,  utsperlar sig på flera olika arenor. Programmet omfattar: Verdis La Traviata , Mozarts La Clemenza di Tito , Sjostakovitjs The Nose , Händels Acis och Galatea.