Fransk polis arga över vinförbud under arbetstid

FOTO wikimedia/David Monniaux

Frankrikes kravallpolis har fått vinförbud. Detta efter att officerare synts dricka vin till maten under arbetstid i nyligen publicerade bilder. Polisen menar att det är inget fel att dricka ett glas vin eller två till maten när dom är i tjänst. Men nu är det stopp för detta.

CRS chef Hubert Weigel sade i Måndags att från och med nu är det förbjudet att dricka vin till maten.  Deras rätt till en öl eller en fjärdedel liter vin till maten finns bekräftats genom ett direktiv som undertecknades 1989. Men nu är det inte längre möjligt.
Han tillade: ”Beslut som dessa bör baseras på studier av de faktiska negativa effekter [av en liten mängd alkohol]. Det finns inga.

En representant från polisens fackförbund vill dock att detta förbud skall upphävas, särskilt om denna dricks med en måltid som inte ses av allmänheten.