Marine Le Pen populärare än någonsin

Högerpartiet National Fronts ledare Marine Le Pen ligger idag på TIME Magazines lista över världens 100 mest inflytelserika personer.
Det är Marine Le Pen bästa år hittills. Hon utsågs i Januari till ledare för högerpartiet National Front som efterträdare efter sin far Jean-Marie Le Pen. Sedan dess har hon lett partiet med stark hand och vunnit mark stort och ligger nu som etta i opinionsundersökningar inför nästa års presidentval. Time Magazine utsåg henne i Torsdags som medlem av världens 100 mest inflytelserika personer till stor förvåning till och med bland hennes egna partimedlemmar.
Marine Le Pen anses som mer modern och mindre splittrande än sin far, som en gång blev ökänd genom sina antisemitiska uttalanden.
Tre andra franska medborgare som säkrat platser på årets TIME 100-lista  är president Nicolas Sarkozy som har hjälpt till att leda de internationella militära ingripandena i Libyen, samt den långvariga Europeiska centralbankschefen Jean-Claude Trichet och en prisbelönt ekonom Ester Duflo.