Fransk förmögenhetsskatt på väg att avskaffas

förmögenhetskatt frankrike

Regeringen har aviserat ett avskaffande av bouclier finanspolitiken , som ett första steg till avskaffandet av förmögenhetsskatten.

I ett preliminärt uttalande om den framtida reformen av beskattning av personlig förmögenhet, presenterade François Fillon, frankrikes premiärminister förra veckan en åtgärd som de verkar vara överens  om Att avskafa ” bouclier skatten”, en komplicerad mekanism som garanterar att ingen beskattas på mer än 50% av sin inkomst.

Statsministern förklarade att detta blir nödvändigt eftersom det hade blivit en ”symbol för orättvisa”.

Regeringen närmar sig denna fråga, mtrots tider av sparpaket och åtstramningar, ett år före presidentvalet, många ledande politiker ser avskaffandet av förmögenhetsskatten som ett farligt steg för regeringen att ta.

Ännu är inte bestämt exakt vilka reformer somkommer att införas. Dock är man överens om följande

-Det blir ingen beskattning av småsparare

-Det blir ingen reform av beskattningen av den huvudsakliga bosättningsorten

-Det kommer inte att skärpa av arvsbeskattning

-Det blir ingen ny planerad  inkomstskatt

Just nu beskattas alla med rikedom högre än € 800.000 , även om det finns en 30% rabatt på vissa utgifter.

Som ett alternativ till att höja tröskeln,kan  regeringen tänkas avskaffa denna skatt helt och hållet, och ev ersätta den med en ny skatt, preliminärt kallad l’impôt sur ​​le revenu de la fortune (IRF).

Syftet med denna skatt kommer inte att beskatta rikedom i sig utan intäkter från rikedom, men bara för dem med högsta nivån av välstånd.