Karneval i Nice en trevlig trafikpropp

Räkna med trafikstörningar de kommande tre veckorna, Nice-karnevalen kommer blockera större vägar

Nu festas det igen på Côte d’Azur, den årliga världsberömda Nice karnevalen startade Fredags.
Man har gatuprocessioner, parader , konserter och fyrverkerier , de kommer äga rum flera gånger i veckan runt Place Massena
I år är temat   ”Kungen av Medelhavsområdet”, och kommer locka mer än en miljon åskådare från hela världen.
Stadens tjänstemän har varnat invånarna att vara beredda på stora trafikstörningar och avstängda vägar på tillfarterna till Nice centrum.

De drabbade områdena – inklusive Place Massena, är Promenade des Anglais, tunneln du Congrès och Quai des Etats Unis – De kommer vara stängd för inkommande trafik mellan klockan kl 12 och 19:00, från den 20 februari.

Höjdpunkten i denna festival, är den traditionella blomster striden, kommer drabba avstängningar och hindrar bilar från att komma eller till Quai de la Douane,  Guynemer och Quai de Papacino, undantaget är bara de fordon som tillhör bofasta i dessa områden.

För resor från väst till öst eller vice versa, kommer Urbain Sud (AUS) AutoRoute och boulevarden Rene Cassin, strax utanför den internationella flygplatsen i Nice, vara öppen.

Under festivalen blir det inga ändringar i spårvagnarna, även om säkerhetskontroller punkter ska placeras på Opera (Vielle Ville) och Masenna.

Invånarna uppmanas att kontrollera Nice ”Office du Tourisme” hemsidan för mer trafikinfos.   För buss pendlare kommer den nya Gare routiers på Quartier Saint-Jean d’Angely öppnas för att ge information om förändringar i busstider och hållplatser.

läs mer på   http://www.nicetourisme.com/