Franska huspriser upp enligt FNAIM

Frankrikes nationella förbund för fastighetsmäklare

Enligt FNAIM, Frankrikes nationella förbund för fastighetsmäklare har priserna ökat under 2010

Ordföranden bekräftade nyligen att det har skett en överraskande uppgång på bostadsmarknaden sedan kreditkrisen i slutet av 2008 fram till mars / april 2009.

Han uppgav att aktivitet på fastighetsmarknaden var tillbaka till nivån från slutet av 2007 och början av 2008, med priser återfå styrka efter att ha avsevärt minskat – med cirka 10 procent, titta på slutet av 2009.

Priserna  i allmänhet har stabiliserats, trots de Brittiska köparnas från varo i norra Frankrike som tidigare köpt i Bretagne och Normandie , varvid priserna i dessa regioner har fallit.

Paris har ökat mer än genomsnittet och ligger straxt under Londonpriserna och ganska lika priserna i New York.

Priserna ökar också i Rhône-Alpes och Provence-Alpes-Côte d’Azur (PACA)  Paris och PACA . Mest genom de utländska köparna och amerikanarna tillbaka på marknaden tillsammans med italienarna, belgare och nya ryska köpare, medan de Brittiska köparna fortfarande är färre än normalt.

Om man ser på de övre segmenten av marknaden (fastigheter till försäljning på över 5 miljoner euro), förutom de traditionellt prestigefyllda 5th, 6: e och 16. Arrondissementen i Paris, har  kuststäderna Antibes och St Raphaël blivit särskilt eftertraktade, där utlänningar står för 80 procent av köparna.

Not RED;  dessa siffror är grundade på statisten för hela året 2010