Cannes tågstation i efterlängtade makeover

Photographer: Ian Britton FreeFoto.comEfter en 20-årig väntan kommer nu en fullständig renovering av järnvägsstationen i Cannes äntligen genomföras.

Borgmästaren i Cannes, Bernard Borchand, meddelade de första stegen av ombyggnaden på måndag, som kommer att se en ny central plats utomhus etablerade framför stationen.

Gården kommer att utgöra en förbindelse mellan järnvägen och staden, med taxistationer och busshållplatser på framträdande plats. Även en ny parkeringsplats för 450 bilar  kommer att byggas som en del av projektet.

Myndigheterna hoppas att renoveringen kommer att locka ännu fler människor till Cannes genom att göra det lätta att komma till staden via tåg.
De planerar att få nästan 3,8 miljoner nya resenärer dvs en fördubbling av dagens antal som redan passerar stationen varje år.

Projektet kommer börja byggas i April och pågå under 3 år färdigställandet beräknas vara klart under våren 2014 till en kostnad av 43 miljoner euro

Hela projektet finansieras av PACA (Provence-Alpes-Côte d’Azur, kommunfullmäktige, landsting samt  franska tågoperatören SNCF och Alpes- Maritimes Conseil General.

www.freefoto.com