Konst och pågående utställningar i Monaco

Huang Yong Ping's Giant Octopus vid Oceanografiska museet

Oceanografiska Museet i Monaco;

Medelhavet är fantastiskt, bräckligt och levande –  Nu pågår en fördjupad utställnng om Med i ”templet i havet”   Vi som älskar Medelhavet kanske blir  förvånade över att upptäcka hur hotat det är. Personalen på detta flagship museum på ”Rock Monaco” presenterar några pedagogiska och aktuella nyheter för att öka allmänhetens medvetenhet om miljöfrågor. Detta är ett tillfälle att få veta mer om spridningen av maneter, försurning av haven, effekterna av arter från andra håll och hotet mot den röda tonfisken.

Se också på jättebläckfisken – efter Damien Hirst, den kinesiska konstnären Huang Yong Ping är nu visa, med hjälp av Wu Zei, en spektakulär, inte-att-vara-missade, 25-meters jätte bläckfisk avstängas från taket i Salon d’Honneur!

Nytt på Antropologimuseet;

För den som vill öka sina vetenskapliga och kulturella kunskaper om  förhistorisk Anthropologi   Detta ligger nära  Exotic Garden och har nyöppnats efter storrenovering.

Nouveau Musée National’s (NMNM) har utställningar i två magnifika byggnader. med samtida konst

Den ena är Villa Paloma, som  just öppnats igen och erbjuder en titt på utvalda konstnärer med sin utställning ” La Carte d’après natur. ”  Flera verk av Magritte kommer att visas, samt verk av andra konstnärer i olika medier. Marie-Claude Beaud, det NMNM direktören, uppmanade den tyska konstnären Thomas Demand att välja ut verk av samtida konstnärer. Här visas en del oväntade verk av konstnärer som Martin Boyce, Augusti Kotzsch och Luigi Ghirri.  Utställningen har focus och en röd tråd – surrealism och att behärska naturen.

Villa Sauber, Avenue Princesse Grace:
Verk av Yinka Shonibare, en engelsk konstnär med nigerianskt ursprung, kan ses på utställning i Villa Sauber, Avenue Princesse Grace.  Shonibare är en multimedia konstnär som använder flera tekniker på en gång, inklusive foto, installationer och skulpturer.   Det finns en överraskning i garaget av denna vackra byggnad – en Ferrari, som också är ett konstverk, av den franske konstnären Bertrand Lavier.

Grimaldi Forum ;  är en smula mer klassisk. visar top-of-the-range porslin från Christofle i sitt senaste  ”Place des Arts”-koncept beläget i kongresscentret.