Höghastighetståg mellan Nice och Genua

Det kommer ta en timme mellan städerna ESTROSI kommer igång 2018. Borgmästaren i Nice avslöjat planer på att bygga tåget.

Det beräknas transportera 25 miljoner passagerare varje år i en hastighet av

200 km per timme, det skulle skära restiderna mellan Côte d’Azur och den italienska staden dramatiskt, det skulle bara ta ca en timma mellan städerna. Förslagen nämner också sannolikheten för att en anslutning från Nice till Milano kan byggas då kommer det ta mindre än 3,5 timmar. Innan den nya länken kan lanseras måste en större utveckling av regionens järnväg genomföras. Den italienska tågoperatören Ferrovie dello Stato har redan börjat bygga linjen mellan Ventimiglia och Genua.

ESTROSI Biträdande  bekräftade att arbetet med de 700 miljoner i detta europrojekt kommer finansieras av den franska regeringen, och eventuellt den Europeiska unionen,sam ett antal kollektiv och kanske även den monegaskiska staten, aretet kommer påbörjas 2013.

Man  räknar med att invigningen av en höghastighetslinje mellan Nice och Genua kommer att öka passagerare antalet mellan de två städerna från 500.000 till 25 miljoner varje år.

Kritiker kallar projektet ” groteskt ”. och att projektet skulle försena utvecklingen av höghastighetlinjen mellan Marseille till Nice, som väntas vara avslutad senast 2035.