Anti-tiggeri kampanj i Nice

foto;Tomas Castelazo

foto;Tomas Castelazo

I ett försök att ta itu med organiserat tiggeri som nu finns över hela staden har borgmästaren i Nice, Christian Estrosi, aviserat en ny politik mot tiggeri. Det är nu förbjudet att utöva aggressivt tiggeri eller använda våld för att pressa pengar från befolkningen i Nice centrum vid hamnen och på Promenade des Anglais i Nice.   Det blir även olagligt att  stoppa bilar  vid trafikljus för att tvätta billrutor. Ofta är tyvärr ett antal barn inblandade i dessa nätverk som är verksamma på huvudvägarna runt Nice.  Estrosi sade att ”när det gäller organiserad tiggeriverksamhet måste vi vara bestämda och göra stora ansträngningar för att avveckla dessa nätverk genom att avskräcka och hindra dem från att begå sådana handlingar”.  Han tillade att det är nödvändigt att ta itu med grupper som innefattar mycket små barn som uppmuntras att tigga och stjäla.  Som borgmästare sade han att det var hans plikt att ”ta itu med dessa brott i ett försök att ge en känsla av säkerhet på våra gator.”   Den nya politiken kommer träda i kraft måndag 2: a April och kommer att ses över under de kommande två månaderna.